Verzorgingstips

Je krijgt een prachtig boeket thuisbezorgd en je wilt er zo lang mogelijk van kunnen genieten. Daarom is het belangrijk dat je het boeket zo goed mogelijk verzorgd. Wil je optimaal van je boeket genieten, volg dan de volgende stappen:

  1. Snij 3 tot 10 centimeter schuin van de stelen af met een scherp mesje. Gebruik bij voorkeur geen snoeischaar, een snoeischaar kan de vaten van de stelen dichtdrukken.
  2. Zitten er rozen in uw boeket? De doorns kunt u gewoon laten zitten. Bij verwijdering van de doorns ontstaan namelijk wondjes aan de stelen, waaraan bacteriƫn zich eenvoudig kunnen hechten.
  3. Probeer te voorkomen dat bladeren niet in aanraking komen met het water in de vaas. Verwijder bij voorkeur zoveel mogelijk bladeren van de stelen.
  4. Zorg dat de vaas goed schoon is en vul deze met koud water en voeg het zakje bloemvoeding (Chrysal) toe.
  5. Nu kan je het boeket schikken in de vaas, zorg hierbij dat de bloemen voldoende ruimte hebben in de vaas. Meng een oud en nieuw boeket nooit met elkaar, dit verkort de levensduur van het boeket drastisch.
  6. Zoek een geschikte plaats voor het boeket. Probeer de volgende zaken te vermijden: tocht, naast de kachel, in de volle zon of naast rijpend fruit.
  7. Zie je na een aantal dagen dat sommige bloemen zijn uitgebloeid? Verwijder deze dan, zo krijgen de andere bloemen meer ruimte om te bloeien en geniet jij langer van je boeket.

contact

+31 519 294 068
+31 6 1064 6440

[email protected]

adres

Liudgerleane 1

Dokkum 9101 WD

Nederland

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 9.00-20.00 uur

Zaterdag: 9.00-20.00 uur

Zondag: 12.00-17.00 uur